Kava su druska

Ar žinote, kas puodelį rytinės kavos gali paversti puikiausiu užtaisu visai dienai?

Tikri kavos mėgėjai gerai atskiria, kuri kava gera, o kuri šiaip sau. Pravartu net mylimiausią kavą kartais pakeisti kita. Naujas skonis užburia iš naujo. Tačiau, jei tai nepadeda, yra ingredientas, kuris net pabodusią kavą pavers ypatinga. Beje, nustebsite, kad šis ingredientas – paprasčiausia druska. Mažytis žiupsnelis druskos kavą padaro tokia gardžia, kad akys dienai atsiveria akimirksniu.

Paruošti tokią kavą paprasta. Tereikia kelių kruopelyčių druskos, o kada ją įberti į kavą, nuspręskite patys. The Huffington Post“ žurnalistai atliko eksperimentą. Buvo paruošti trys puodeliai pačios paprasčiausios prekybos centre pirktos kavos.Visi trys puodeliai buvo ruošiami įprastu būdu: kava buvo užplikyta tiesiog puodelyje. Tačiau į vieną puodelį buvo įberta keletas druskos kristalų kartu su malta kava, į kitą druska buvo įberta jau užplikius kavą, o į trečiąjį puodelį druska nebuvo dedama. Kaip skyrėsi šių kavų skoniai? Kava iš pirmųjų dviejų puodelių buvo sodresnio, malonesnio skonio, o trečiajame puodelyje buvo tiesiog karti kava. Druska kavos aromato nepanaikina, išlieka ir mums patinkantis kavos skonis, tačiau ji sušvelnina kavos kartumą. Taigi, tokią kavą maloniau gerti.

Tačiau tokią kavą gerti patariama ne visiems. Kava su druska nerekomenduojama tiems žmonėms, kurie privalo riboti natrio kiekį dėl per didelio kraujospūdžio ar kitų sveikatos sutrikimų.

Mėgstantiems švelnią kavą rekomenduojame kavos su druska ir pienu receptą:

Šviežiai sumalkite kavos pupeles. Sumaišykite jas su druska ir cukrumi, jų kiekius pasirinkite pagal skonį.
Užplikykite stipresnę kavą.

Kai kava gerai įsigers, nukoškite tirščius.

Pakaitinkite pieną iki užvirimo ir specialiu plakikliu išplakite iki putų.

Pieną pilkite į kavą be tirščių. Išmaišykite. Pieno putą dėkite šaukšteliu ant kavos viršaus. Kavą galite pagardinti šokoladu ir cinamonu.

Skanaus!