Manų paplotėliai su raudonaisiais serbentais

Šie manų paplotėliai puikūs tuo, kad kepant jie į save nesugeria daug aliejaus. Iškepę paplotėliai bus panašūs į purias, minkštutes bandeles.

Reikės:

  • 1 stiklinės kefyro;
  • 1 stiklinės manų kruopų;
  • 40 g sviesto;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 šaukšto krakmolo;
  • trupučio druskos;
  • 100 g raudonųjų serbentų.

Manų kruopas sumaišykite su kepimo milteliais ir trupučiu druskos. Atskirai su cukrumi išsukite kiaušinius. Šiek tiek pašildykite kefyrą ir sumaišykite su kiaušinių mase, viską supilkite ant manų kruopų ir gerai išmaišykite. Į gautą masę sudėkite ištirpintą sviestą. Tešlą palikite pusvalandžiui, kad išbrinktų.

Serbentus nuplaukite, leiskite nuvarvėti vandeniui ir apdžiūti. Tada apibarstykite juos krakmolu, sudėkite į tešlą ir lengvai sumaišykite.

Paruoštą tešlą šaukštu dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite, kol paplotėlio abi pusės gražiai paruduos.
Valgykite su sutrintais raudonaisiais serbentais. Šio vasaros gardumyno nebus per daug.