Sveikas avižinis pyragas su trešnėmis

Reikės:

  • 250 gramų trešnių be kauliukų

Tešlai:

  • 3 valgomi šaukštai cukraus
  • 2 stiklinės kukurūzų miltų
  • 1 sauja graikinių riešutų
  • 2 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus
  • 150 gramų sviesto
  • 1 stiklinė pieno

Gaminimas

  • Ištirpintą sviestą sumaišome su paprastu ir ruduoju cukrumi, kukurūzų miltais, pienu.
  • Į gautą tešlą suberiame susmulkintus graikinius riešutus, avižinius dribsnius. Gerai išminkome.
  • Trešnes sudedame į kepimo indą ir apibarstome sutarkuota tešla.
  • Pyragą pašauname į 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 40 minučių.